Uppmärksam :p

haha insåg just att de är fel dag på rätt datum i förra inlägget tror min hjärna ska få vila lite :p
Ajja snart duschen sen en massa mys :)

Bara för jag har lite tråkigt jag börjar i dag måndag 31/1

Nu blir det 14 dagar här ;)
dag 1 - presentation av mig själv
dag 2 - min familj
dag 3 - min önskelista
dag 4 - den frisyr jag trivs bäst i
dag 5 - något som verkligen inte får hända
dag 6 - något jag saknar
dag 7 - det här får mig att gråta
dag 8 - mina rädslor
dag 9 - min favoritplats
dag 10 - mina drömmar
dag 11 - mina svagheter
dag 12 - någon jag trivs tillsammans med
dag 13 - mina starkheter
dag 14 - hur en dag i mitt liv ser ut

Dag 1
Jag heter Matilda och är född 1990, jag har en hund (som om ni inte visste de redan) :p
Vad ska man mera säga, jag älskar att färga hårtet tyvärr har jag fått växa upp lite och håller mej numera till blont men de händer speciellt på sommaren att jag gör nån färglad slinga i luggen :)
Även piercingar har jag en kärlek till, just nu har jag 6 stycken placerade över kroppen, jag har haft mer men som sagt de där med att växa upp och skaffa sej ett jobb, dock växa upp kommer jag nog aldrig att göra men man kan ju försöka se lite vuxen ut ;p
Jag är uppvuxen i skithålan Bureå och har levt större delen av mitt liv där och det är ett ställe jag vill flytta i från så fort som möjligt!
Jag har alltid älskar hundar och kommer troligen alltid göra de, sen jag skaffade mej en egen kommer jag nog aldrig kunna leva utom dom, dom har blivit en del i min vardag, att inte stiga upp på morgonen och inte gå ut eller ge hunden mat de finns inte i min värld längre de är en "rutin" utan den så är typ min morgon förstörd.
På tal om morgon, om jag blir väckt på morgon och inte får sova ut får man inte prata med mej jag har ett hemskt humör då och pratar man med mej så får man vänta sej en riktig bitch tillbaka, jag tar första ordet på morgon då är de fritt fram att prata för den andra men har jag sovit ut på morgonen så är de lugnt :)
Hm vad ska man mera berätta.....?
Ajja ni får en bild, de sägs ju att en bild säger mer än 1000 ord :p




Jag vill jag vill jag vill

Gaah helgen har varit underbar :D
En massa trevliga låååånga promenader och shopping på stan och go fika.
Twig har skött sej riktigt bra på promenaderna jag är så stolt över hon <3
Ajja nog snackat om de, satan jag gjorde misstaget och kolla på gamla bilder och hittade några då jag har piercingar i kinder och saknar de grymt mkt, funderar fan seriöst på att ta om dom, de kommer göra frutansvärt ont men ändå är ja inte sugen genom att infetionen jag hade kommer troligen tillbaka men de var så himla SNYGGT jag vill så gärna men borde verkligen inte.....!
Satan hur ska jag göra, jag vill men ändå inte...! gaah


Min nya jacka och självklart min underbara hund <3

Nu kör jag hårt

Nu är jag 90% säker att jag ska börja plugga i februari.
Jag har hitta en utbildningen som är på distans och kan läsas på max ett år men jag kan även göra bort den på 3 veckor om jag så vill.
Då jag är klar så är jag hunddagisskötare den är heller inte farligt dyr, går på ca 7000kr bara och man kunde ta de på delbetalning.
Min plan detta år går framåt, sparar pengar till körkortet och är på god väg plus att jag har planer att börja plugga så nu gäller de att sätta krav på mej själv och fixa detta.
Ni får gärna peppa mej, jag har en förmåga att tar ja inte tag i det så brukar de bli så att "ja har ju hela livet" på mej :p

Så sjukt tycker ja

Varför måste jag registrera min hund hos Jordbruksverket?

Det är viktigt att det går att ta reda på vem som äger en hund. Om du hittar en bortsprungen hund kan du kontakta Polisen, som lätt kan ta reda på vem som äger hunden. Hundregistret gör också att Polisen kan spåra ägare till aggressiva hundar.

De spelar väl ingen roll om hunden är aggresiv eller inte, hunden behöver en ny ägare om den visar teckan på aggresivitet för uppenbalingen så kan inte dåvarande ägaren uppfostra en hund rätt!
Egentligen borde alla människor få göra nå test om deras hund har rymt eller sprungit bort innan dom får igen den, visst nu händer de ofta att jägare "tappar" bort sin hund men vi säger de kommer inte en bortsprungen collie, varför sprang den bort från första början? hm de kan man börja undra, jaga den nå djur? är den understimulerad? trivs den inte hemma? De finns många anledningar varför en hund försvinner i bland bara av ren otur men jag tror att största delen varför är att dom inte trivs med sina ägare.
Sen är de faktiskt så att hunden ska hålla kolla på ägaren (ledaren) inte att ägaren ska hålla koll på hunden och för att träna detta gå i skogen med hunden lös och så hunden titta bort göm dej så får hunden samtidigt arbeta för att hitta åt dej men du måste sitta tyst hela tiden börjar de ha gått jätte lång tid så kan du hosta till eller bryta en kvist så hunden börjar om på nytt för dom kan tappa intresset med om man inte har starka band mellan ägare och hund.
Vill ni ha mera tips så hör gärna av er jag har träna mkt sånt för att lära min hund att hålla koll på mej och inte tvärt om.

I huvudet på mej

Hmm satt och fundera på bussen idag på massa saker, tänk vilket tråkigt liv döva och blinda har, dom får aldrig uppleva alla fina färger, fågelsånger med andra vackara upplevelser som vi andra får uppleva... fast dom kanske inte har de allt för dåligt ändå man vet ju inte fören man går i deras skor men bara tanken på det...
Fast har dom aldrig upplevt det tidigare vet dom samtidigt inte vad som går miste om men ändå jag upplever glada färger att man blir gladare, tänk er fågelsången på våren då man riktigt inser att de är vår..
Jag kan komma på massa vackra saker man ser genom livet som dom aldrig får uppleva (igen)

Då jag kom hem idag fick jag ropa på Twig för att hon skulle hälsa, de är inte hon, hon brukar ha stenkoll på vem de är som kommer genom dörren.
Nåt är fel, samtidigt som jag ofta känner att de är jobbigt då hon kommer i 180 och i bland hoppar på mej och pratar så man tror man ska bli döv så kändes de jätte jobbigt idag att hon inte kom och hälsa på en, Känslan man får då man varit bort då en är glad att man kommer hem går nog aldrig beskriva <3



Miin lillgumma <3

Fick ett oroväckande sms av Emma idag, Twig ville inte gå ut...?! Va tänkte ja hon älskar att gå ut, nej Emma fick första gå upp och hämta hon sen väl nere hade hon bara lagt sej i hallen. Sen fäller hon som satan just nu och har gjort de ett tag, Emma tycke hon även har magrat av men hon har varit sej själv senaste tiden, glada energiska Twig liksom.. Hon äter, dricker och avföringen ser bra ut. Hon verkar inte ha ont någonstans men hinner bli lite orolig genom att hon tackar aldrig nej till att gå ut om de inte är jätte tidigt på morgon :p haha
Någon som har aning om vad de kan bero på?
Här läst om separationsångest men de stämmer inte in för de var min första tanke genom att ja börjar jobba och hon är ju "mammas tjej"...

Jag orkar inge mer ändå dagen varit rätt okej

Ångesten håller på äta upp mej in i från..
Jag så mkt jag gjort ändå ställer jag bara till de för mej mera. Jag fattar inte varför jag gör, de är inte med mening men de blir inte rätt.
Om folk bara kunde berätta vad jag gör för fel så kan jag förändra det ja gör fel för jag vill inte må så här.. jag orkar inte må så här...

Känner mej som världens sämsta hundägare

Just nu känner jag mej som världens sämsta hundägare....
Jag lämnar hon hela dagar, Emma är såklart och tar ut hon så hon får göra sina behov men jag har ingen ork till att gå med hon nå längre på morgon sen då jag kommer hem är jag oftast så trött så då orkar jag inte heller tur nog så cyklar jag till stallet varannan kväll och då får hon ju springa breve men hon behöver så mkt mera, sen tillbringar jag nästan ingen tid med hon känns de som, förut hade vi alltid kvällmys eller morgonmys men just nu vill jag typ inte mysa, idag då jag kom hem var hon hur go som helst och jag tyckte de mest kändes jobbigt. Jag fattar inte vad de är för fel på mej?!
Sen känns de som jag bara är arg på hon hela tiden, jag känner mej som en värdelös hundägare!
Jag skulle aldrig någonsin sälja hon jag skulle hellre gå in i väggen för att tillfredställa hennes behov, men just nu mår jag inte bra och jag måste försöka tänka lite på mej själv.
Hon får den mat hon ska ha, hon får motion åtminstone varanan dag och hon får göra sina behov så allt för dålig hundägare är jag väl inte?!

Så jävla less..!

Har överlevt första jobb veckna, den har väl inte varit de roligaste jag har varit med om men kommer bli glad då pengarna rullar in :)
Livet är verkligen inte bra just nu, allt är bara jobbigt inget är kul längre.
Sen är jag så jävla less på falska männsikor, de är daxs att börja sortera ut dom männsikorna jag vill ha kvar i mitt liv och skita i dom andra, att bli sviken hela tiden är inte så kul, hedan efter en chans och sumpar dom den så är bye, jag orkar inte ta mera skit!
Vet jag snackat om detta tidigare men hela den här vinter har varit bajs.
Helst av allt vill jag bara lägga mej ner och gråta sen somna och inte vakna fören de är sommar och jag har tagit körkortet så jag kan flytta från detta helvete, nu låter det dom jag flyr från mina problem men de gör jag inte, jag lovar dom följer mej vars jag än fara skillnaden är bara att jag slipper alla idioter som bor här.!
Nä nu ska jag slåss med hunden och klippa hennes klor :)

Hon var lite mindre och lite lättare då hon var 4 månader <3

Jag bjuder ;p

Tänkte bjud på mej själv lite eftersom jag itne har nå vettigt att skriva :p


Efter 2 år kan man behöva en dags semester eller vad säger ni?

Ojoj, jag blir rent irrterad på mej själv, i ca två veckors tid nu har jag varit så less på att ha hund, jag har inge tålamod kvar, stallet som varit så avslappnande är inte de, nu allt är bara så jobbigt allting irriterar mej.
En dag semester skulle inte skada, tänk att få vakna på morgon och inte behöva stiga upp och ge hunden mat eller gå ut med hon bara ligga kvar i sängen och njuta av lugnt de är till och med så illa att jag skulle kunna städa huset från tak till golv bara för en dags vila och hämta andan lite de vore så underbart. Mej ajja den dagen kommer väl nån gång med men den skulle verkligen behövas NU!
Ni får inte misstolka mej nu, jag älskar Twig och skulle aldrig kunna göra mej av med hon men efter 2 års ansvar då ingen annan har tagit ansvar för hon och hjälpt till så kan man behöva få pusta ut en dag eller vad säger ni?


Mitt hjärta 4 månader detta kort togs även första dagen jag ägde hon :)

Nu tänker jag ingen..

Nu sitter jag och funderar igen,
Varför ska de vara så himla dyrt att bo i lägenhet?
Varför skaffar vi barn då de ändå är andra som uppfostar och tar hand om dom (skola, dagis)?
Nästan hela vårat liv måste vi arbeta för att kunna leva, varför?
Varför åker alla på semster utomlans då dom ändå är mer trött då dom kommer hem än då dom for, semstern är ju till för att vila upp sej eller har jag missuppfattat de?
Nä tacka vet jag djuren jag hade hellre varit en fågel eller en giraff eller varför inte ett lejon, deras jobb är att skaffa föda, se till att överleva, sova och göra sina behov.

Jag överlevde :p

Första dagen på jobbet avklarat :)
Kontors jobb är inte riktigt min grej men vafan ja har ett jobb i ett halv år :)
Har inte så mkt att säga hitta en roliga grej som stämde bra så lägger in den :P

Livsfarliga ord som kvinnor använder:
1. BRA: för att avsluta en diskussion där kvinnor VET dom har rätt och du borde vara tyst.
2. INGENTING: betyder NÅGONTING och nu ska du passa dig!
3. GÖR SÅ: är en varning, inget godkännande!!
4. SKIT SAMMA: kvinnans sätt att be dig dra åt h*e.
5. HELT OK: hon vill tänka noga och länge innan hon bestämmer HUR och NÄR du KOMMER ATT få betala för ditt misstag... ;-)

Stora framsteg på bara några minuter :D

Loella har hjälpt mej med Twig i dag och de gjordes stora framsteg :D
Sen drack vi lite kaffe och prata om vad Twig hade för raser i sej och då jag sa karelsk björnhund så förstod Loella varför Twig är så bitchig och bestämd av sej för de är en donna med humör ni som träffat hon mkt i sina dar vet vad jag menar ;)
Tänkte i allafall snabbt berätta om raserna hon har i sej och som jag tycker stämmer in på hon :)

Karelska björnhunden: "Hunden skall vara osedvanligt modig för att klara av jakten på högvilt."

Golden retriver: "Den typiska golden retrievern är lugn, intelligent och foglig, med en exceptionell vilja att behaga. Den är också känd för sitt tålamod med barn."

Newfoundland: "Hundteam drog slädar med timmer" (Hon gillar att arbeta, fanns som inte direkt nå som passa in)

Rottweiler: "Den kräver en bestämd och fast men följsam ägare. Rottweilern utvecklar lätt starka band till sin ägare. Med rätt behandling är den en lugn, vänlig och godmodig hundras som är tålmodig med barn, tillgiven och följsam. De kan också vara mycket lekfulla."

Detta tycker jag stämde rätt bra på stjärnan i mitt liv, vad säger ni andra som träffat hon? :)


Söndag

Vet inte vars jag ska börja eller vad jag egentligen ska skriva om.
Men kan berätta om dagen så länge :)
Steg upp 7 i morse för att följa Emma till stallet och hjälpa till att plocka ut hästarna sen passa vi även på att plocka in Ron och Mackan och for ut en sväng, Emma red och jag och Tanja körde Mackan, hundarna var givetvis med :)
Twig och Mira fick springa lösa och jag är så himla glad att Emmas hästar inte gör hundarna nå, Twig sprang mellan hästen och vagnen ett antal gånger men hon var ändå riktig duktig i bland och kom och sprang breve vagnen dock ville hon åka i bland men då jag sa hopp upp så gick de inge bra för hon, hon halv hoppa bara men tror hon tyckte ja skulle flytta på mej för hon vill inte sitta i vagen utan breve men på sättet eller vad man ska kalla de :)
Kan ju även påpeka att de var rätt kallt i morse så klädde mej för kung och fosterland och de enda jag frös om var pannan :p Nu har vi planer på att ja ska följa med varje morgon och vi ska ut med hästarna och sen ska vi ta med oss varm oboy och limpa med ost på :)

Sen efter stallet var de full fart då ja kom hem, städning stor på schemat på hög nivå plus att jag skulle göra klart allt för i morgon då ja börjar jobba. Jag är nästan klar med alla har lite städning kvar men jag hoppas Loella hör av sej snart så vi kan he hos ut med hundarna hon ska kolla på Twigs utfall mot andra hundar och se vad man kan göra åt de, jag hoppas detta löserer sej nu, jag vet de kommer ta tid att få bort de men hon är inte aggresiv får hon bara hälsa går de bra men de är inte så himla kul att hon hoppar och drar sönder min arm för varje hund vi träffar på plus att hon skäller som en tok, andra hundägare måste ju tro Twig är farlig med de är hon inte. Igår gick de faktist rätt bra då vi möte nå små hundar hon skällde en gång och drog lite men inte som de brukar vara.

Ajja måste fortsätta nu här kommer lite bilder från igår då vi var och bada med dom små, vi var 14 stycken som for på edda och jag lekte fotograf :)
Tog sån tid att ladda upp bilder i dag så får bli två bara :p


Svar på kommentar till Emanuel 2

Men då gissade jag rätt :p
Nja de går väl inte allt för bra, vill ju helst ha på a-torp för då är de nära till jobbet men finns typ bara 3or ute nu och de är typ halva min lön i hyra :/
Men jag ger inte upp jag ska till stan :)
Jo jag minns du prata om de sist jag var och hälsa på att du skulle flytta dit :)
Om du hör nån som ska hyra ut i andra hand eller så på a-torp och hyran inte är för dyr får du gärna höra av dej :)

Svar på kommentar till Emanuel

Hejsan,
Först måste jag ju fråga om de är Emanuel jag känner? :)
Sen söker jag ju lägenhet i stan så vore jätte gulligt om du ville hjälpa till då jag fått mej till stan som jag hoppas blir inom en snar framtid :)

Trött, slut och less

Just nu känner jag mej som en väldigt dålig hundägare, jag är inte på topp, jag mår inge bra psykist och sover inte som jag ska.
Twiggy får inte den motion som hon behöver, givetvis får hon lite motion och mat varje dag men de har gått så länge nu utan riktig motion, eller ja hon sprigner breve cykeln till stallet nästan varje kväll så de är ändå inte så lite motion för de är ganska högt tempo.
Men just nu orkar jag inte ta tag i hennes "problem", hon gör ju utfall mot hundar igen och de blir bara värre och värre, för nån dag sen så börja jag "busa" uppmuntra hon att titta på mej och vi hade som kul hon titta på mej och hoppa och hade kul breve mej, men på 2 sek så var hon helt fixerad på den andra hunden och gjorde sitt utfall då kände jag att jag tappa allt hopp jag hade.
Hon kan ju umgås med andra hundar, speciellt dom hon känner och brukar inte vara några problem då hon träffar hundar hon inte känner så länge dom får hälsa men vi kan ju inte hälsa på varenda hund vi träffar på.
Just nu är jag bara less allt, skulle vilja ha en dag då jag bara springer i pyjamas hela dagen och aldrig sätter min fot utanför dörren men de funkar inte så då man har hund, men de vore underbart att bara "vara" en dag utan några måsten och på måndag börjar jag jobba också så då kan jag ju verkligen glömma min "pyjamas" dag.
Om de finns någon vänlig själ där ute som skulle vilja hjälpa mej med Twig så säg till, vi kan gå en promenad så kan du få se "problemet" sen söker jag även nån som skulle vilja aktivera hon lite på dagarna, har en hundrastare så hon ligger ju inte hemma själv 8 timmar varje dag då jag börjar jobba men vore kul om någon mer skulle vilja ta ut hon eller kanske fara ut och springa med eller träna agility med eller vad som helst just nu bor jag i bure men söker lägenhet i skellefteå.

Ajja ska sluta babbla på nu.. :)

Lär av hunden!

Om din hund var din lärare så skulle du kunna lära dig detta av den:

■ När någon du älskar kommer hem, spring alltid och möt dem.

■ Låt alltid känslan av frisk luft och vinden mot ditt ansikte vara anledning nog för extatisk lycka.

■ Bits inte när det räcker med att morra.

■ Låt andra veta när de inkräktar på ditt område.

■ Spring, hoppa och lek en stund varje dag.

■ Ta en tupplur då och då, och sträck alltid på dig innan du stiger upp.

■ Njut av uppmärksamhet och var inte rädd för andra männikors beröring

■ Om det är varmt ute, pausa ibland och lägg dig ner på rygg i gräset

■ När du är glad, dansa runt och skaka på hela kroppen

■ Oavsett hur ofta du får skäll - tjura inte. Spring tillbaka på en gång och bli sams istället.

■ Njut av den enkla glädjen i en promenad

■ Var lojal.

■ Låtsas aldrig vara något du inte är.

■ Om det du vill ha ligger nedgrävt, gräv tills du hittar det

■ När någon har en dålig dag - var tyst, sätt dig nära och erbjud tröst genom att bara vara!

 


Ta vara på livet för en dag kan de vara försent


Åmål funderingar.

Min plan är ju nu att jobba 6 månder och plugga körkortet medans sen gå en intensivkurs och förhoppningsvis klara det sen vill ju jag dra ner till åmål för jag känner men mera välkommen och saknad där nere än vad jag gör här uppe men så fort jag nämer de för nån så blir typ folk sura eller hur man ska förklara.
För varje person som säger emot att ja inte ska åka förklarar jag att jag kände/känner mej mera välkommen där och jag uppskattas för den jag är och vad jag gör här uppe så känns de inte som jag är speciellt välkommen och folk bara "utnyttjar" mej och ingen är glad för att jag kommit hem, visst de är typ ett halv år sen jag kom hem men inte då jag nyss kommit hem var folk speciellt glada kändes de som.
Kan säga att de är en massa funderingar kring åmål nu, minns saknaden av min familj då jag bodde där nere men samtidigt minns jag reaktionen jag fick då jag kom hem av min familj, de verkar inte som dom vill ha mej hemma känns de som.
De är mycket som rör sej i mitt huvud just nu hur jag ska göra med mitt liv, jag vill så mycket men känns inte som tiden räcker till men nu ska jag då statsa på att jobba och spara pengar sen klara körkortet för jag har sagt att jag får inte åka till åmål innan körkortet är klarat, jag vill dit så mycket så användet det som en slags morot :)


Jag vill också ha ett liv

Ingen bra kväll ikväll, sliten som satan och livet är verkligen inte på topp,
Ibland känner jag mej bara så himla bortglömd ändå jag vet att jag inte är det men de känns inte som jag har någon som bryr sej om mej.
Tur jag har Twig som alltid finns där men ibland behöver jag en som räcker ut sin hand och finns där de kan inte alltid Twig göra.
De känns precis som folk bara ha mej som en "slag påse" sen dumpar dom mej i skiten.
Jag orkar snart inte ta mera slag, jag måste orka stå på mina egna ben med och kunna ta hand om mej själv så jag en dag kan få må bra, men står alltid bara och tar emot all skit utan att säga ett ord.
Mitt nya löfte är att sluta och vara en slag påse och börja säga i från tills folk kan börja räcka mej en hand och säga att dom finns där för en och verkligen visar det.
De är så lätt för nån att säga att den finns för en men när de kommer till kritan så står ingen kvar och ställer upp, börjar vara något less på detta.
Jag ger ju för att kunna få "hjälp" den dagen jag behöver det men inte fan finns de nån där då jag behöver.

Ajja ska sluta klaga nu.

Utmaning

Dagens:
Började med en kort morgonpromenad med dw på Twig, hon drar 7kg men pga blötsnön så blev de rätt tungt för hon men hon kämpande på riktigt bra. Hon var trött då vi var hemma igen (skönt)
Sen fick hon hänga med till stallet breve cykel i högt tempo, jag har en trött hund ikväll :D
Har en utmaning i morgon, ska hämta Emmas mammas hundar på morgonen sen möter då Emma upp mej hoppas bara ja överlever den bit jg hinner gå, Twig har blivit galen mot andra hundar igen och hon är värre då jag går med andra hundar tur nog är inte bureborna allt för morgonpigga med sina hundar :P
Sen själva utmaningen är att få på Tess Twigs wp-sele och att hon ska dra, de kommer nog passa bra på hon men hon är väldigt skvätträdd av sej så får se hur de går men får hoppas de går bra så hon får bli av med lite energi :)
Ser ni en kvinna släppas efter 3 hundar i morgon på morgonenkvisten då kan ni vara lugna för de är bara jag :p haha

Svar på kommentar

Tack :)
Det heter ungdomstrainee - utveckla din affärside.
Jag vet inte ritkgt vad det är förutom att jag ska utveckla min affärside, de finns inge krav på att jag måste starta upp eget då jag är klar, utan mer se om det finns en chans till att se om de skulle kunna gå runt och få mera inblick hur de är att starta eget :)

2012

Året börja fördjävla bra, har fått jobb dock bara 6 månader men alltid en början så nu söker jag lägenhet för fullt :)

De känns tomt

Orkar inte skriva så mkt mer än att jag har tänkt växa upp nu,
Har plockat ut ringarna i läppen börjar vara på tiden att jag växer i från att pierca sönder mej överallt tur nog finns de många ställen på kroppen man kan pierca utan att de syns för tyvärr så är dagens samhälle så att man får typ inga jobb om man har en massa piercingar eller tatueringar..
men ajja nog för mej

RSS 2.0