Hundinlägg :)

Har tappat motivationen till att söka jobb igen, har nu klickat upp tre datorn jag ska maila på mej de känns bara jobbigt....
 
Annara händer de inte mkt i mitt liv, på torsdag ska Tila få följa på hundpromenad samt inomhus träning, hon lär väl vara skit rädd då syrran inte är med men de är nyttigt för hon. Har även pratat med folket på hundpromenaden om löptikar och dom får följa med, nu går ju Tila på sista dagarna (hoppas jag) men är ju bra och veta att de är okej :)
Jag gillar verkligen hundägare som tänker lika som jag, tänkte många hanhundsägare anser ju att löptikar inte ska vara välkomna på promenader/ träning för de blir så jobbigt för hanen men man måste ju kunna kontrollera sin hund vad de än är för situvation sen jag som tikägare behöver ju kanske inte ta med hunden då hon höglöper om de verkligen inte är nå speciellt, höglöpen varar ju ändå bara ca 10 dagar så då kan man ju hålla sej från andra hundsamlingar :) Nej de var så härligt då en hanshundägare bara "men ta med hon, man måste ju kunna kontrollera sina hanar ändå" Så nu ska Tila få börja hänga med igen :)

Underbart att vara hundägare

Idag har jag blivit påmind om hur underbart de är med hund, började fm lite lugnt sen vid lunch gick jag, caro och Tila till stallet. Där passade vi på att njuta av en kopp kaffe i solväggen och njuta av lugnet, sen kom Nelson ut, grannens hund och då fick Tila leka lite med han, jag och Tila passade även på att leka jag och hon, de var helt undebart, klockan bara sprang iväg sen var de hem andas och byta hund och då blev de hundpromenad med 3 andra inne i stan, och Twiggy skötte sej fint, hon har kärat ner sej i en husky blandning, hon och energiska hundar, jag fattar inte, hon älskar dom. Dit jag vill komma är att idag vet jag säkert att jag valde den rätta vägen för mej och skaffa hund, trots massa motgånger med dom båda så älskar jag livet med hund!
 
 
Mina änglar <3
 

ville bara säga...

Tänkte bara berätta att jag har gått ner 4kg sen jag flytta till Åmål, äntligen har jag nått 60strecket! Som jag har kämpat tidigare men aldrig kommit nedanför 64 men nu jävlar är jag där :-D nu skulle jag bara byggt muskler men de är de annan historia :-P

Jag lever, får se hur de går i morgon

Ja vad ska man säga, ryggen är åt helvete, magen kråglar men jag lever. Idag var en intressant dag jag skulle rida Linda, Caros nordsvensk, de var intressant hon kan ibland bocka då man ska galopera men för Caro gick de bra så ja kasta mej upp och trodde att de skulle gå lika bra men icket, vi hann knappt vända nera på åkern så var Lindas röv i luften men jag lyckas sitta kvar men de var på håret, detta blev dock filmat så Caro kommer skratta länge åt detta, vi tänkte utmana mitt liv i morgon med genom att ja är ändå inte speciellt rädd om det så får se hur de går sen beror de på vädret med :)
Har nog inte mer att säga så slänger upp en bild sen jag red idag

Medvind

Då man gått i motvind länge så vänder det snart och blir medvind och äntligen då har jag hamnat där, dock vet jag att vinden kan vända fort men bara få veta och känna vinden i ryggen för någon dag gör hoppet starkare.
Nu är jag på G igen, jag har fått ny ork att fortsätta kämpa, nu hoppas ja inte de dröjer länge innan jag står stadigt igen :)
 

Bild från 2009

Håll häften så länge du inte vet hela sannignen

Jag har valt min egen väg i livet, jag vet att jag kanske inte alltid tog dom rätta besluten men idag håller jag på ta tag i dom beslut som gjorde så att min väg inte blev som jag hade tänkt det. Jag kämpar dagligen för att ta mej dit jag vill men då det inte händer något på länge tappar jag hoppet och är påväg att ge upp allt, att kämpa med något som tar tid och energi men inte få någon stöttning då man behövet det, utan bara får höra hur man kunde ha gjort istället och bli nerklankad gör en väldigt osäker på livet. Jag vet själv vad jag borde göra och hur jag kan göra allt lättare men jag vill samtidigt vara mej själv men de verkar inte som man får det i dagens samhälle.
Jag valde min väg, jag valde att vara mej själv därför sitter jag i den sits jag sitter i nu, de är bara jag som kan förändra på det ingen annan men istället för att få höra att man är en dålig människa kan man ju få höra att man klarar det i stället.

BIldbomb

Går dagen var awesome, hade fet kul ute på krogen även på förfesten, träffade lite känt folk ute och hade fet trevligt :D
Idag mår ja inte allt för dåligt men jag tänker lite idag inte så ja är nere utan allmänt tänker och av någon anledning börja jag tänka på en speciell person och att jag saknar den personen ibland, jag har dock kontakt med personen men inte den kontakt jag egentligen skulle vilja ha. Ajja nu får ja inte fram mera ord så slänger in lite bilder :)
 

Att förvandla de negativa till det positiva

Att försöka vara postiv då allt runt om en bara är negativt är fan inte lätt, jag har ännu en gång fallit till botten, en dag kommer jag upp igen men jag har en lång väg innan jag når ytan helt, jag börjar ofta stiga men kommer sällan mer än halvvägs sen faller jag ingen, jag försöker glädjas åt det jag har, jag försöker tänka positiva tankar men allt drar ner mej igen, allt de negativa tar makten över min hjärna och jag är fast i helvetet där jag lever ensam och övergiven. Oftast varar dom flesta jätte dåliga stunderna bara någon dag men i bland är jag fast i veckor, inget kan dra upp mej ut det jag måste kämpa vidare som vanligt för att komma upp igen, tårarna rinner oftare och psyket orkar inte nåt, säger någon emot mej eller inte förstår vad jag menar blir jag arg och ledsen.
Jag kan tänka mej att jag är varken lätt som vän eller flickvän, jag är nog en väldigt svårt person att leva med genom att mina svaker bara kommer eller om jag känner att de är på väg så syns de inte på mej och jag talar sällan om det fören de är för sent. 
Inget glädjer mej då jag mår som dåligast, inte ens mina hundar kan få mej att må bra då, jag kan le på utsidan men på insidan är det svart.
 
Just nu sitter jag här med tårar i ögonen och en klump i halsen och funderar på vilka andra vägar jag kunde valt i livet och hur jag hade kunnat må då, jag kommer aldrig få svar på dessa frågor jag ställer mej själv om jag inte tar dom till handlning men just i dag har jag inga planer på det heller, idag intalar jag mej själv att i morgon är en ny dag och förhoppningsvis mår jag bättre, en dag ska jag också få må bra och vara lycklig, jag ska slippa all smärta jag bär med mej, jag ska få leva de liv jag vill, en dag ska jag stå där och glömma allt jag varit med om som har fått mej att må dåligt, en dag ska jag stå där och skratta åt helvetet som aldrig lyckas dra mej hela vägen ner. Jag ska alltid ställa mej då jag faller hur lång tid de än ska ta innan jag ställer mej så ska jag stå i slutändan.
 
Men idag väljer jag att må skit och brinna i helvetet för de måste man i bland för att orka resa sej igen, ja låter tårarna komma, jag låter tankarna leka med mej, jag låter mej själv att falla för att kunna resa mej igen!

Tankar på livet

Hej
Sitter här och tänkar på livet, var länge sen jag hade såna här tankar, vet inte om dom ska klassas som negativa eller positiva tankar. Tänker på mitt liv, hur jag valde min väg att gå, människor som jag träffat som kommit och gått i mitt liv.
Jag valde att gå en nomal väg tror jag, vid 19 år så ägade jag min första hund men jag såg de inte som ett hinder som många gör, jag har aldrig varit nån som dricker varje helg, givetsvis kan de bli lite många helger på rad i bland men jag har aldrig varit riktig "ungdom" om ni förstår vad jag menar, jag valde ett stort ansvar i tidig ålder och för mej var det en bra väg, visst önskar jag i bland att jag inte skaffa hund så tidigt för känns som jag missat massa grejer i livet men de har jag egentligen inte gjort. Just i dag är jag inte helt nöjd med mitt liv men tror de beror på min situvation, får jag bara ett jobb och egen lägenhet kommer jag nog trivas som fisken i vattnet, jag har två underbara hundar som jag älskar över allt annat och skulle göra vad som helst för dom, utan Twiggy hade jag nog aldrig stått där jag står idag, Tila kan jag nog inte säga dessamma om men jag älskar hon över allt annat och hon tränar mitt tålamod medans Twiggy är den som tröstar mej då jag har de jobbigt sen visst som alla hundägare skulle jag vilja sälja dom vissa dagar men det skulle aldrig falla mej in att sälja min änglar på jorden.
Jag har även träffat mycket nya människor de dom senaste åren, människor som kommit eller gått, jag har glad för dom människor som står kvar ändå inte alltid kontakten är de bästa så vet vi att vi har varandra.
Vet inte riktigt mera vad jag ska skriva det är så här långt min hjärna har hunnit berarbeta alla tankar som snurrar just nu.
 
 
Hunden Theo som kom in i mitt liv och lämnade ett hål efter sej <3
R.I.P

Ingen rubrik

Har inte hänt så mycket nytt i mitt liv, jag söker jobb och hoppas på få sommarjobb, lät lovande på ett äldreboende så ska hålla kontakten med dom så kanske jag får det.
I torsdagsnatt sov jag 4 timmar och vaka över Twiggy som inte mådde bra, hon börja slicka sej runt munnen och äta saker, samma visa som hon gjorde sist hon var sjuk, fredag hann jag inte mer än stiga upp sen bar de av till karlstad med Twiggy, veterinären hitta inga fel på hon, hon var dock lite svullen vänster sida i halsen men inge onaturligt, jaha då var de bara betala och åka där i från, hon äter nu medcin, smärtstillande och inflamatoriskt i fem dagar, väl hemma så hade jag en överaktiv valp som hade tuggat på täcket men jag orkade inte bry mej så hårt, börja sen fundera på om Twiggy kan vara förkyld så jag börja läsa symtom och allt tyder på att hon är de så ska försöka hålla hon lugn men de är lättare sagt än gjort. Jag som var så glad över att min ekomomi såg så himla bra ut denna månad, tack och lov har jag världens bästa pappa som lånar ut till veterinären men medicinen och bensinen till karlstad kosta ju sitt men de är bara bita ihop och gör de bästa av situvationen.. Nu mår då Twiggy bra och är helt sej själv igen, dock hostar/nyser hon i bland men verkar inge större fel på halsen, hon får lite glass till frukost med maten utifall hon har ont i halsen så lindrare ju de istället för att hon ska äta allt hon hittar på golvet/ute :)

Katträning med Tila och hur jag arbetar med mina hundar

Håller på med katträning på Tila, den går oväntat bra, jag arbetar just nu med vattenspruta genom att det har gett mest resultat genom att Tila hatar vatten, vi har nu jobbat med att man får inte titta på katter då blir man "duschad" och det har gett bra resultat, vi har jobbat med att springa förbi katter och fokuserar på mamma, vi har tränat då katterna varit stilla största dels men vissa dagar hjälper Caro till och håller en katt i famnen för då är den mera intressant än då jag klappar den och dom gånger de då inte hjälp med vatten har jag tagit ner hon på golvet sen har vi gått igenom en process som nog Tila tyckt varit obehagligt och hela hennes hjärna har då fått arbeta, jag gillar inte ta ner mina hundar i onödan utan jag gör det då jag anser att de verkligen behövs och det har gett resultat. 
Tanken är att jag ska börja träna Twiggy mera på katter nu med så hon slutar jaga dom men metoden jag använde på hon funkar inte längre jag hade en burk med stenar och skaka med då hon fixerade sej men den reagerar hon inte på längre, vatten funkar inte heller och inte så kallad skvallerträning heller så har inte lista ut någon ny metod som jag kan använda mej av för inne funkar hon med katter de är ute hon jagar dom, sitter och funderar lite nu ska nog be Caro hjälpa mej en dag så ska hon få "kasta" ut en katt genom dörren medans jag står ute med Twiggy i koppel då Twiggy ser katten ska jag ta ner hon på marken sen får jag hoppas de ger lite resultat har någon nå bra tips på hur jag annars kan arbeta hon så ge gärna de, tips som jag redan skrivit att jag prövat behöver ni inte ge och tips på att ja ska vara roligare än katten behöver ni inte heller ge.
 
Ja de är lite om hur jag arbetar med mina hundar och problembeteende på katt.
Och jag vet de var Twiggy som väckte beteendet hos Tila för hon har funkar skit bra med katter tidigare men nu har jag valt att jobba med Tila i första hand för hon är farlig för katter medans Twiggy bara ska jaga dom för slutar katten springa slutar även Twiggy springa. (Hittar tyvärr inte korten då dom sover med en katt men finns bildbevis)
i
 
 

Hundägare

Twiggy rensa soporna
 
Att vara hundägare är inte lätt alla gånger men många skratt får man.
Twiggy har ju blivit valp nu, dock så lyssnar hon fortfarande okej men gräver ur soporna, och beter sej väldigt valpigt hon är värre än Tila just nu fast hon är väldigt söt då hon beter sej så här, de går nog inte beskriva med ord så bilderna får tala för hon. Tila löper som sagt och är rätt normal unghund må ja säga, märks att hon blir äldre och börja komma i ålder där man testar saker men inte alls så farligt :)
 
Man kan ju sitta och bara stirra upp i taket med... Ofta undrar jag vad Twiggy tänker hon är en riktigt filosof :)
 
 
Just nu känns de som jag har en unghund som jag faktist har sen en valp på 25kg vid namn Twiggy.. <3

Livet vars är du

För någon dag sen kom ja på massa grejer jag tänkte blogga om men nu är de totalt hjärnstopp i skallen på mej :p
Igår kväll somna ja vid 10 tiden, sov till 12 dag, liksom 13 timmars sömn, vars gick de fel?!
Sen undrar jag vart mitt liv tagit vägen, har nästan aldrig nå att göra eller jo jag umgås ju med caro, är i stallet och hundarna så klart men de är allt ja gör typ... Funderar på om de var dåligt val att flytta, ja trvis och så här men de blev inte alls som ja tänka mej och jag flyr ju hellre än slåss, samtidigt vet ja flyttar ja tillbaka eller på annat ställe kommer de bara bli som de är nu, jag vet hur ja funkar men tankarna finns....

RSS 2.0