Tankens kraft...

I huvudet på mej.....
Fick veta en sak för nån dag sen och det stör mej inte direkt men just att jag fick veta de av fel person gör mej upprörd. Just nu har jag ångetst över en grej som hände för flera år sen som jag inte ens minns och jag försöker verkligen sluta anklaga mej själv för detta men de är svårt. Jobbigare är att jag kan inte prata med någon om detta heller så jag måste gå igenom detta ensam....

Att alltid försöka vara stark och se allt positivt är jobbigt men då man väl lyckas mår man så bra, jag försöker ju leva efter det nu, alltså att vända allt till det positiva för jag bestämde mej en dag att jag vill inte må dåligt då jag inte vet större delen av tiden VARFÖR jag mår så och det har gått jätte bra men givetvis blir det såna här tillfällen då man inte klarar av att hålla kvar den positiva sidan och man sjunker i humör och som person. De jobbiga är att det tar några dagar innan man är på topp igen och klarar av att vända tanken då man väl har sjunkigt. Men som man brukar säga, ramlar man så är de bara ställa sej igen!

Vet inte mera vad jag ska skriva allt som snurrar i huvudet får ju inte komma ut så de får räcka så här.

Tankens kraft är stark och det är endast du själv som kan förändra den!


Snuttan

Självdöende :p

Shit vad dålig jag varit på att uppdatera men ska försöka skriva lite nu :)
Kan börja med "Matilda filosoferar"
En dag i bussen på väg till eller från jobbet minns ej vilket så börja jag tänka på mijlöträning av hundar, sen börja jag tänka Twiggy är jävligt mycket miljötränad utan att jag tänkt på det som träning.
Hon kan väldigt lätt koppla av vars hon en är och de är skönt jag har hela tiden utsatt hon för saker dock inge farliga såklart. Hon är tränad på åka båt, lastbil, bil, klättra på berg, vart mycket hemma hos folk, hundcafe, stallet, kossor, skoter, gå läskiga broar, gå på tappor, trånga utrymmen sen är de en himla mycket mer men tror de kan bli tråkigt för er läsare om jag skriver allt :p
Nu kan jag uppdatera lite om livet, var på fest i fredags, de var mycket trevligt må jag säga lördag till söndag natt åkte jag till Emma w och troligen under natten åker jag på magsjuka har dock inte spytt med mådde verkligen apa under natten och söndag så nu har jag sjukskrivit mej måndag och tisdag dock känns de bättre idag men mår fortfarande illa då jag äter och sen nu ikväll så drog jag igång att städa kanske inte smartaste valet jag gjort med en mage som inte mådde bra men vafan då har jag gjort bort det plus att jag kände att jag behövde göra nå :)
Twiggy har varit så snäll och gått in i löpen en månad förtidigt eller ja en månad innan de var beräknat så bara le och se glad ut tur nog behöver hon inte så mkt motion då så hon har inte dött av dessa dagar hon inte fått vara ut hon ligger så glatt och sover i sängen med mej :)
Ja nu vet jag inte mera vad jag ska skriva kommer bli sambo med Emma mellan onsdag-söndag denna vecka för pappa och brorsan åker till fjällen.
Jaja de får räcka bye så länge :)

Att hon aldrig lär sej

Igår var en mycket spännande kväll, jag och Emma skulle ut och köra Ron (hästen) och hundarna skule få springa breve, De mest roliga är med Twig är att då man leder hästen i grimma så bryer hon sej inte men så fort man leder hästen i träns så skäller hon som satan haha :p Tokhund, men i allafall så risken finns att jag körde över Twiggys svans då hon låg och rulla men ingen skadda skedd jag vet som sagt inte säkert om jag gjorde de ens, men sen på stallplan så trampar Ron på Twig och hon gnäller till men de var ingen fara de heller, sen ca 1 minut senare springer hon under hästen så hon lärde sej ju inget av att bli trampad, sen springer hon bakom han och skäller på han medans jag leder in han i stallet.
Tycker Twig borde lärt sej vid detta laget att hästar är inte att leka med, hon blev sparkad i somras, trampad igår så borde vara på tiden att hon lär sej plus att hon nästan blivit sparkad ett antal gånger.
Sötisen <3

Twiggy solar med hästarna en söndag morgon :)

Nedstämdhet- egen erfarenhet

Jag tänkte skriva ett inlägg om nedstämdehet, de är många som blir det både våren och hösten så tänkte berätta lite av erfarenhet eftersom jag har själv väldigt lätt för att bli det.
Jag vet inte hur jag ska börja så jag börjar bara, då man är nedstämde finns det nästan inget som kan få en glad, allt känns bara jobbigt, man vill inte göra nåt. Då man kan erkänna detta för sej själv då är de daxs att börja göra nåt åt det så nu tänkte jag berätta hur jag går tillväga, jag är dock fortfarande i processen och jobbar hårt dagligen för att inte sjunka ner igen.
Jag bestämde mej en kväll då jag hade mått dåligt en längre period att de är inte så här jag vill må jag vill kunna gå med ett riktigt leende jag vill inte gråta var och varanna kväll så jag bestämde att i morgon då jag vaknar ska jag vända allt till det positiva och uppskatta små saker som händer så jag började processen.
Jag vaknade på morgon, jag gissa att jag skulle och jobba och var väl inte så peppad på att stiga upp så tidigt men va fan nu vänder vi på det, vad finns det för fördelar med att stiga upp tidigt? Jo dagen blir längre, man får vara ute då det är ljust. Så nu hade vi vänt på att de var jobbigt att stiga upp.
Nu minns jag ju inte så mkt om vad jag vände till det postitiva men jag försökte verkligen hela tiden att vända på allt och nu menar jag allt! Gick det inte vända på så försökte jag åtmistone göra det roligt.
Sen att uppskatta små saker lärde jag mej att det är himla viktigt, varenda lite småsak ska man bli glad över de kan handla om att du hittar en krona i fickan, låt denna krona göra dej glad du kan ju faktiskt köpa dej en klubb av den :)
Tankens kraft är stark försök se de roliga i allt och går det inte gör de roligt så kommer livet bli så mkt lättare jag har gjort de nu i ca 3 veckor tyvärr så åkte jag ner då Theo fick somna i men är på väg upp igen de är bara kämpa och så länge du är under denna process så kan minsta ligga sak göra de jobbigt igen så försök se positivit i allt och välj det liv du vill leva :)

Nu vet jag inte om ni blev så mkt klokar av detta men jag har försökt :)

Tips :)

Jag har en lite fundering, jag har som aldrig träna apport på Twiggy och hon har som aldrig varit en apport hund hon gillar springa efter saker men de där med att komma tillbaka är en annan historia.
Jag har provat då hon hämtat saken att kalla på hon på ett roligt sätt, locka med godis, springa åt andra hållet nu har hon kommit på att man kommer nästan tillbaka, så fort hon tagit kontakt med mej efter att hämtat saken berömmer jag sen kommer hon springandes mot mej och just innan tvär viker hon av och springer iväg, lite irriterande må jag säga men jag har som funnit mej i det men nu har jag inset att de vore kul om hon kunde komma med saken hela vägen, jag tänkte prova att då hon just är framför innan hon tvär viker att jag släpper en godis nedanför mej jag har provat att visa godisen men de hjälper inte men hon är ju nyfiken så om jag trappar nå på backen kanske hon släpper saken och äter godisen tror ni det kan funka? :)
Ni får gärna komma med andra tips med :)


Varning för rörigt inlägg :p

Hejsan bloggen jag vet jag inte skrivet så mycket just nu men ladda ju upp en bild igår så ni vet ju att jag lever.
Måste säga att de är jätte tomt utan Theo ändå jag inte hann ha han länge och planen att skaffa till hund blir bara starkare, jag har seriöst börjat leta en till nu som jag vill tillbringa livet med, givetvis måste ju den nya hunden och Twig gå i hop med :)
Jag vet som vanligt inte riktigt vad jag ska skriva men de brukar ju sluta med ett lång inlägg ändå så får se hur detta slutar :p
Kan berätta att träning vid hundmöten funkar bra så länge jag har godis även om hon hinner spänna upp sej och bli fixerad på den andra hunden så 90% av fallen går de avbryta med godis och de är ju skönt så jag matar godis kommer även försöka ta med en leksak på promenaderna för att kunna se om jag kanske kan börja göra mej själv roligare :) Jag kämpar på och gör små framsteg i taget :) "Bättre små framsteg än ett bakåt"
Gud vad ska jag mer berätta...? :p
Har tillbringat helgen ute större del och de var underbart kan jag lova, sitta i solen, grilla korv, bus med T, fota m.m :)
Har även hittat en som är duktig på att rita så skickat en beställning på mina blivande tatueringar jag vill nämligen inte att tatueraren ska rita jag anser att det är inte lika personligt då eller vad man ska säga så jag hoppas jag blir nöjd så är de bara börja skapa konst då ekonomin tillåter :)

Nä nu kommer jag faktiskt inte på nå mera så bjuder på lite bilder :)



Stjärnan i mitt liv <3


Till minne av Theo <3

Alla som läser min blogg låtas skänka en tanke till hunden Theo som fanns i mitt liv en kort period.
Kort om vad som hände. (jag kom inte nämna nån namn men detta skedde i Skellefteå, för mera info kontakta mej privat)
Allt började med urinsten som skulle opereras ut, de är en rätt vanlig operation med inga kända kompicationer.
Det slutade med att Theo fick somna in pga allvarlig infektion i kroppen genom att det var ett urinläckage inuti hans kropp som troligen kom då han opererades för urinstenen genom att han inte hade vistat nå tecken tidigare på varken smärta eller annat som kunde ha påverkat detta.
Theo besökte 3 olika veterinären, en som operera, en som skickade oss vidare till ett djursjukhus där dom då upptäckte detta. Till en början såg det ljust ut för han men vändningen kom, den 29/2 hade infektionen blivit så allvarlig att de var liten risk att han skulle överleva operationen som var planerad så vi tog bestlutet att låta han somna in.
Detta är väldigt kort info men vill du veta mera kontakta mej så kan jag berätta privat vad som händer mera exakt.


Vila i frid Theo <3

RSS 2.0